Aarding voor hoogsensitieve personen– wat is hieraan zo speciaal en anders? Voor mij persoonlijk was het een opluchting om toe te geven, dat onze manier van aarden “anders” is. Geloof me, ik heb mijn hele leven mijn stinkende best gedaan om niet te anders te zijn. Geprobeerd om zo normaal mogelijk te lijken. Dat wil zeggen, zoals de meerderheid van de mensen leken te zijn.

Hard werken aan “gronding”

Ook op het gebied van aarding heb ik mijn best gedaan en hard gewerkt. Zolang ik heb gehoord van persoonlijke en spirituele ontwikkeling, chakra’s en energie, heb ik geprobeerd zo goed mogelijk te “gronden”. Een speciale aarding voor hoogsensitieve personen was er niet, maar van mensen en boeken leerde ik andere technieken om mezelf te aarden. Prachtige wortels heb ik geprobeerd te laten groeien. Schitterende plaatsen in de aarde gevonden ook, vol kristallen en edelstenen, om mijn gevisualiseerde wortels mee te laten versmelten.

Zweverig

En toch. En toch. Hoe hard ik ook werkte, mensen bleven me zien als “zweverig”. Terwijl wat ik zag, dacht en ervoer voor mij zo normaal was! Hoezeer ik ook kopieerde wat ik “normale” mensen zag doen – zodra er een sprankje Echtheid in mij te zien was, was dit sprankje anders. Vaak zachter, met een liefde voor kleur en sprankeling. Dol op glitters en eenhoorns, ook toen ik de 12 al gepasseerd was.

Aarde-Engel

Op een moment hoorde ik via Doreen Virtue het woord “Aarde- Engel”. Dit zijn mensen die zich vaak anders voelen dan anderen. Alsof ze op deze planeet afgezet zijn en zich afvragen wanneer ze weer worden opgehaald. Het leek, alsof het over mij ging!

Ik ging er over lezen en het werd me duidelijk. Een ziel zoals die van mij, is misschien echt wel van een ander soort stof gemaakt dan veel andere zielen op aarde. En een ziel zoals die van mij is in onze huidige maatschappij ook vaak lastig te plaatsen.  Met veel eigenschappen die niet getoetst worden op school.

HSP: mensen met een hoogsensitief lichaam

Rond diezelfde periode ontdekte ik ook het begrip hoogsensitiviteit. En wanneer ik naar mezelf en andere hoogsensitieve personen keek werd me duidelijk dat de mensen met een hoogsensitief lichaam ook vaak de mensen met een lichte en creatieve ziel zijn.

Eigenlijk heel logisch. Want als je geboren gaat worden, wordt er eerst een lichaampje gemaakt in de baarmoeder van je moeder. Dit lichaampje is een wonder. Het DNA van je beide ouders wordt samengevoegd en er ontstaat iets unieks: jouw lichaam. Maar dit unieke lichaam. Is het toeval, welke eigenschappen je erft? Of zou er een verband kunnen zijn tussen je ziel en het lichaam wat je krijgt?

Jouw lichaam past perfect bij je ziel

Zoals ik het zie, past je lichaam perfect bij jouw ziel. Want jouw ziel, die was er al. En een deel van jouw ziel gaat op aarde leven, als mens. En terwijl je lichaam vorm krijgt, groeit het op een manier die het beste bij jouw ziel past. Stel je voor, jouw ziel heeft eerder geleefd. Bijvoorbeeld als healer. Of als kunstenaar. Misschien als priesteres. Of moeder/vader van heel veel kinderen.

Waarschijnlijk wil je in dit leven je oude wijsheid en kennis gebruiken, om zo je missie te kunnen leven. Hoe belangrijk is het dan om een lichaam te hebben wat bijvoorbeeld dingen aan kan voelen. Of mensen en situaties kan doorzien. En empatisch kan reageren. Of …

Hoogsensitieve talenten

Een dergelijk lichaam is sensitief en waarschijnlijk hoogsensitief. Zodat jouw ziele-talenten ook in dit leven weer gebruikt kunnen worden. En daarmee groeien, ontwikkelen! Veel van jouw talenten zijn dus gaves, die de gevoeligheid van je lichaam nodig hebben. Zodra je de gevoeligheid van je lichaam blokkeert, is de kans groot dat je ook deze talenten niet of minder goed kunt benutten.

Hoogsensitieve uitdagingen

Echter, als je opgroeit in een niet zo sensitieve omgeving lijkt jouw sensitiviteit vooral een lastig en onhandige eigenschap. Waar je in het gunstigste geval mee leert omgaan.

Want ook al hebben wij op zielsniveau onze sensitiviteit nodig om te kunnen leven en werken, zodra je geboren wordt in een maatschappij zoals de onze lijkt het vooral een handicap. En een speciale aarding voor hoogsensitieve personen een new-age hype.

Als kind ben je daarom waarschijnlijk juist aangespoord om mee te gaan in het tempo van de minder sensitieve mens. Misschien ben je zelfs aangemoedigd om je sensitieve eigenschappen wat naar de achtergrond te drukken. Er werd je gezegd om wat harder te worden. Vaak al vanaf de eerste seconde. Zodra je de baarmoeder verlaten hebt, stralen het felle licht, de koude buitenlucht en de harde stemmen je tegemoet.

Je eerste kennismaking met het aardse

Je eerste kennismaking met de aardse omgeving was dan ook, zachtjes uitgedrukt, niet optimaal voor een lichte ziel in een hoogsensitief lichaampje.

Wanneer dit er toe geleid heeft dat je moeite hebt met aarden, zal het je zeker niet helpen wanneer je probeert te gronden op een manier die ook niet bij je past. Want van baby af aan is dit al wat je geprobeerd hebt: leven zoals het niet echt bij jou hoort. En eerlijk, hoe blij werd je daar van?

Aarding voor hoogsensitieve personen: opnieuw verbinden met de Aarde

Daarom heb jij een andere, zachter manier van aarding nodig. Een speciale manier van aarding voor hoogsensitieve personen. Niet met hard werken je wortels in een aarde duwen, nee!

Op een zachte manier mag jij je leren verbinden met de aarde. Kennismaken met het wezen van de aarde. Zachtjes verbinden met je lichaam en leren vertrouwen dat het leven goed mag zijn. Omdat jij goed bent. En mooi, Precies zoals je Bent. En de Aarde, zal je verwelkomen. In alle liefde jou omarmen.  Met jou de prachtige verbinding maken, zoals het uniek bij je past. Want alleen als jij kunt gronden zoals het bij jou past, kun je jouw ziele-talenten gebruiken, zoals je ziel dit heeft bedoeld.

Is gronding belangrijk voor het werken vanuit jouw zielsmissie?

Jouw ziel en haar missie, die zijn er altijd voor je. Maar alleen wanneer jij je zielsmissie kunt gronden, kun jij ook als mens leven vanuit die missie. En doen, waarom je hier bent.

En ook jouw ziele-talenten hebben de verbinding met de aarde nodig. Sterker nog, ze kunnen pas tot bloei komen, als die verbinding er is!