Vol enthousiasme ben je begonnen met je opleiding, zodra je ontdekte dat jij als Lichtwerker de wereld iets moois en belangrijks te bieden hebt. En die opleiding, wat genoot je daarvan. Jouw prachtige talenten kwamen steeds meer tot bloei. En de mensen met wie je (gratis) als proefpersoon werkte, waren zo superblij met je!

Maar, zodra je “serieus” werk van je bedrijf ging maken kwamen er naast je blijdschap en enthousiasme, ook wat twijfel op.  “Misschien zitten de mensen wel helemaal niet op mij te wachten. Er is al zoveel aanbod aan coaches, therapeuten, schrijvers, schilders, gezondheidsexperts, …. Wat voeg ik toe? Is mijn missie wel bijzonder genoeg? Of: Wie ben ik om mijzelf en mijn bedrijf(je) te laten zien en horen? . “

Herken jij dat? Intuïtief weet je dat je veel te geven hebt. En je doet het ook graag. Mensen die jouw hulp kunnen gebruiken en zich daardoor beter voelen. Niets voelt zó goed als dat. Je kunt het wel van de daken schreeuwen, als je iemand écht hebt kunnen helpen. Zoals jij alleen dat kan.

Maar tegelijkertijd is er iets wat je onzeker vanbinnen maakt. Iets wat je knieën week maakt – en je stem wat zachter dan anders.

Zelfverzekerd – en ook weer niet

Hoe kan dat toch? Dat iets wat zo goed voelt, ook zo spannend. is. Iets wat zo prachtig is en zoveel intense voldoening geeft, je ook met klotsende oksels laat staan.

Met je hoofd, begrijp je er niets van. Ook na een aantal therapiesessies, familie opstellingen, spirituele boeken of huis-tuin-en-keueken-tips van de familie, roept zichtbaarheid van jouw talent nog steeds stress op.

En o man (vrouw), wat herken ik dat! Zo lang durfde ik maar niet echt volop te gaan staan. Niet dat ik me zwak voelde, absoluut niet. Maar toch, iets … ja, gewoon “iets” remde me af. Voorkwam dat ik in dat spannende voetlicht kwam te staan. Keer op keer.

Amaterasu

 Ken jij het verhaal van Amaterasu?

Amaterasu, de Shinto Zonnegodin, kreeg van haar vader Izanagi de hemel toegewezen, Amaterasu was een betoverende godin met lang haar, fonkelende ogen en een lichaam dat duizenden lichtstralen uitzond. Haar verschijning was zó verblindend dat men niet met het blote oog naar haar kon kijken.

Voor mij, lijkt deze beschrijving op een aardse Lichtwerker, die vol in haar Lichtkracht staat. Zoals jij en ik ons voelen, wanneer we het werk doen, waarvoor we hier op aarde zijn. Het licht van onze ziel en ons spirituele thuis komt door onze ogen en zelfs poriën. en Yes, dat voelt goed! Fantastisch, eigenlijk.

Het verhaal van Amaterasu gaat verder. Want haar broer, de Stormgod Soesano gaat op krijgerspad.  Hij verlaat zijn rijk, de zee, schreeuwend en tierend. al maaiend met zijn zwaard komt hij in haar rijk, de Hemel, de rust verstoren.

Amaterasu is in eerste instantie kordaat. Ze staat klaar om hem van repliek te dienen. Hoe durft hij dit te doen? Ze bewapent zich met een boog en pijlenkokers. Gereed om de strijd met iedere geduchte tegenstander aan te gaan.

Soesano sust haar, wanneer hij haar ziet. En weet haar met vriendelijke woorden te overtuigen om haar bescherming te laten gaan. Ze omhelst hem zelfs innig. Hij is toch haar broer? Haar broer, die speciaal voor haar naar de Hemel komt, om haar te zien.

Vegevingsgezind, mijn ogen sluiten voor dat wat ik als mens zie

Toen ik dit verhaal voor het eerst hoorde, ging er op dit punt een grote zucht door me heen. Ja, hoe herkenbaar! Als Licht wezen, vol van vertrouwen. eigenlijk al aan voelen komen, dat dit niet klopt. En dat het zeker niet goed gaat komen. Toch vergevingsgezind zijn, kiezen om de Liefde te zien en mijn ogen te sluiten voor het andere wat ik ook zie.

Amaterasu kreeg al snel spijt, zoals ik dat vaak ook kreeg. Zodra haar broer in haar rijk is aangekomen wordt hij woest en haalt het hele paleis ondersteboven. Hij was de schrik van het paleis. Haar werksters, koks en keukenmeiden stonden op hun benen te trillen.

Amaterasu, ze slikte het, hoe pijnlijk het voor iedereen ook was. To, het genoeg was!

Genoeg!

Als je met haar mee geleefd hebt, verwacht je misschien dat ze haar pijlen weer op pakt. En haar pijlenkokers om haar heupen hangt. die akelige broer eens de waarheid vertelt en hem zegt, dat hij (letterlijk) op mag waaien!

Maar Amaterasu, doet niets van dit alles. Ze staat op, dat wel. en in haar machteloze woede … trekt zij zich terug …. Zweert zich te verbergen tot haar schaamteloze broer terug gaat naar zijn eigen rijk.

Ze gaat naar een hemelse grot en schuift er een rotsblok voor. Op dat moment verdween de zon en werd het voor eeuwig diepe, diepe nacht.

Terugtrekken – in de grotten van jezelf

Terug trekken, in een gevoel van machteloze woede. Omdat je gewoon niet weet, hoe je de “boosdoener” van repliek kan dienen. Omdat je gewoon niet weet, hoe je vanuit Liefde datgene wat jou pijn doet, een halt toe kunt roepen.

Misschien ook wel, omdat je ooit als klein kind het wel anders geprobeerd hebt. Boos werd, over onrecht wat jou of iemand anders werd aangedaan.

Als ik dit zeg, komen er talloze herinneringen bij me boven en misschien bij jou ook, als je deze woorden leest.

Want als oude ziel in een jong lichaam zagen we ongetwijfeld heel veel dingen die voor ons gevoel echt niet konden. Mensen, die vanuit macht zichzelf laten gelden. Mensen ook die hun intenties mooier maken dan ze in werkelijkheid zijn. Omstanders die in verwarring worden gebracht, omdat degene die voor hun moeten zorgen daartoe eenvoudigweg niet  in staat zijn.

En ooit, zijn we in opstand gekomen. Pakten we onze boog en schoten pijlen van liefde. Pakten we ons zwaard van licht om machtnemers tot inzicht te laten komen.

Maar deze machtnemers, oefenden druk uit. soms met woorden, Soms met tomeloos geweld.

Zodat wij niet anders zagen, dan de weg terug. Teruggetrokken in de grotten van de Hemel. Terug getrokken in onszelf.

Als … Dan …

Er waren momenten, dat ik dacht en voelde …. had ik het maar anders kunnen doen! Niet mijzelf terug trekken, maar blijven staan.

Blijven staan voor wie ik Ben. Temidden van het rumoer om me heen. Rechtop, ongeslagen. Hoe anders, had mijn leven en werken eruit kunnen zien!

Maar als … dan … verandert weinig aan wie ik nu ben. Net zomin als het aanwijzen van een schuldige. Want net als Amaterasu ben ik niet goed in het willen veranderen van mensen. Ligt mijn kracht niet in het beschuldigen van anderen. Hoe verleidelijk soms ook.

Waar ligt mijn Kracht … en die van jou?

Voor Amaterasu komt de ommekeer, wanneer de andere Goden een spiegel voor de ingang van haar grot zetten. Haar uitdagen om een klein beetje naar buiten te komen, zodat zij een glimp van haar eigen Licht op kan vangen, Weerspiegeld in … de spiegel.

Eerst komt ze nog wat aarzelend naar buiten. En wanneer zij ziet dat de andere Goden daarbuiten lachen en vrolijk zijn, is zij eigenlijk ook teleurgesteld. Ze had verwacht, dat de andere Goden diep bedroefd zouden zijn, sinds zij zich had terug getrokken.

Hoe menselijk van haar! Tenminste, ik herkende het meteen toen ik dit las. O ja, Iets in mij was teleurgesteld dat, al die dagen dat ik in diepe duisternis verzonken was, de wereld gewoon doorging. Dat andere mensen konden lachen, vrolijk zijn en zelfs carrière maakten toen ik het leven niet meer zag zitten.

Maar gelukkig. Op het moment dat zij haar eigen stralende licht ziet, verandert alles. En ook dit herken ik. Want zodra ik mijn eigen licht écht in de ogen durfde kijken, verlichtte alles met mij mee.

En in dat Licht, daar lag en ligt mijn echte kracht. En die van jou.

Stel je maar eens voor wat er gebeurt als de zon zich verstopt in een grot, misschien wel jarenlang. en dan opeens, rolt die steen aan de kant en komt ze naar buiten. In al haar stralende glorie. De wereld is een andere wereld. Vol van kleur en sprankeling. Vreugde en serene flonkering.

Daar zitten jouw klanten wel op te wachten!

Ja, op dat stralende licht, daarop zitten jouw klanten te wachten. Op jouw keuze om stap voor stap in je eigen Licht te gaan staan. Zichtbaar te worden, zodat ze jou en je bedrijf kunnen zien.

Want ik ben ervan overtuigd dat ieder van ons hier iets bijzonders komt brengen. Iets speciaals, wat niemand anders in zich heeft. 

 En jouw potentiële klanten, zijn de mensen die net dat ene stukje van de puzzel nodig hebben, om verder te kunnen groeien. De mensen die met behulp van jouw zonneschijn  simpelweg beter tot bloei kunnen komen!

P.S. Wil jij met ons delen, waartoe deze blog jou inspireert?

Enne, ben je benieuwd wat vorige levens voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Klik door naar de blog hieronder.

Heb je nog geen bedrijf? Ook dan heb ik een mooi vervolg voor je, over spirituele kennis in de Aarde: het energetisch Archief van de Aarde

Of, ben je klaar voor actie en wil je ontdekken hoe jij vanuit alignment met je ziel kunt leven en werken? Meld je gratis aan bij de SoulShine community.. De community voor vrouwelijke Lichtwerkers, met en zonder bedrijf. Een superfijne groep geïnspireerde vrouwen, met hun hart op de juiste plaats. Ik deel hier mijn tips met je en geef regelmatig een FB live training of challenge over een inspirerend onderwerp. Ik zie je daar graag!