Transformatiecoach voor spirituele ondernemers

Wie moet ik zijn, als ik mezelf niet mag zijn?

Van mijn leven als meisje, herinner ik me veel flarden. Vooral gevoelens, met een flits van een beeld. Op de achtergrond was er eigenlijk altijd een gevoel van heimwee, ik wilde “naar huis”. Daarnaast was er een voortdurende angst, dat uiteindelijk alles mis zou gaan. Hoe hard ik ook mijn best deed.

Als hoogsensitief meisje worstelde ik ook met de intensiteit van alle gevoelens. Mensen konden vaak niet plaatsen wat ik zag of voelde. En mijn hart-gevoelde mening werd lang niet altijd gewaardeerd.

Ik ervoer mezelf regelmatig als “vreemd” en onoverkomelijk “anders”

Diep in mezelf verborgen, ontstond daarom  de angst dat er iets mis was met me. Regelmatig werd me ook verteld dat ik eigenlijk niet hard genoeg was, om een goed leven te kunnen leven. En dat geloofde ik. Tenslotte konden zij het weten, de mensen die hier al langer op aarde waren.

Wanneer ik er aan dacht, dat er iets mis is met me, dan benam me dat de adem. Want als ik niet mezelf mocht zijn … wie moest ik dan zijn? En vooral: hoe kon ik leven, als ikzelf er niet ben? Dat was voor mij onmogelijk – maar het leek alsof het niet anders kon. Ik moest onderdrukken wie ik ben, om in deze maatschappij te mogen bestaan.

Roze panter

Ik probeerde zo “gewoon” mogelijk te leven. Soms ging dat goed, vond ik mijn draai. En soms was er een continu gevoel van angst, depressie of hevige paniek zelfs. 

Tijdens mijn studie fysiotherapie werkte ik een periode als kinderfysiotherapeute. Heerlijk vond ik het, werken met kinderen. Kinderen met een lichamelijke beperking en zoveel liefde in hun hart. Mij noemden ze de “roze panter”. Omdat ik altijd in een vorm van roze gekleed liep.

Toch brandde ik ook toen al regelmatig op, De voortdurende stress van “niet goed genoeg” zijn. Ik veranderde van baan. Deed verschillende opleidingen. Ik worstelde om mijn plek in deze maatschappij te vinden. En tijdens die worsteling, brak keer op keer iedere opgebouwde steen nauwkeurig af.

 

Volg mij op Social Media:

Volg mij op Social Media:

In de spirituele wereld voel ik mij Thuis

Als kind was ik al geïnteresseerd in de bijbelI en genoot ik van de verstilling in de kerk. Het resoneerde met iets in mij, wat me dierbaar is, zonder woorden. Toen ik ouder werd, was spiritualiteit mijn manier om te overleven. In de spirituele wereld voelde ik mij immers thuis, Een gevoel wat ik in deze maatschappij verder nauwelijks vond. Ik verdiepte me in vormen van healing, verslond esoterische boeken en leerde verschillende spirituele stromingen kennen.

Tijdens een healing, zo rond mijn 30e levensjaar, zei de healer: “Jij ziet jezelf verkeerd” en bedoelde hiermee, dat ik mezelf teveel als mens zag. Worstelend, tekort schietend, beperkt. Terwijl ik meer naar de schoonheid en talenten van mijn ziel mocht kijken. Dat raakte me enorm en ik besloot om mijn ontwakende spirituele interesse ook professioneel te gaan gebruiken.  Tijdens iedere opleiding (en het waren er nogal wat) leerde ik nieuwe vaardigheden. Ik leerde talloze vorige levens kennen en de oorsprong van mijn ziel. Mijn talenten bloeiden op …. terwijl ik tegelijkertijd als mens bleef worstelen. Ik bleef moeite hebben om het spirituele ook vorm te geven in  mijn werk. Diep in mij bleef het onrustig. Ik was innerlijk voortdurend zoekende naar mijn plaats in deze maatschappij.

Burn-out

In loondienst werken, werkte niet voor mij. Ik brandde keer op keer op. Maar ook het hebben van een eigen bedrijf was een uitdaging. Vooral het behalen van omzet en het vinden van betalende klanten.  Hoe moest ik mijn waarde in geld uitdrukken? 

Schilderen was inmiddels een belangrijke rol in mijn leven gaan spelen. In 2010 als eerste stap, om te herstellen van de burn-out. Na een aantal jaren besloot ik dit te integreren in mijn werk. En ik volgde in 2010 een lerarentraining en in 2015/16 de opleiding tot portretschilder. 

Het coachen zit in mijn bloed

Na de laatste burn-out was ik eigenlijk even klaar met het coachen van mensen … en wilde ik vooral schilderen … maar het coachen was nog niet klaar met mij ….

 

Mijn missie heeft mij gevonden

Toen ik mijn eigen bedrijf opnieuw startte, was ik van plan mij vooral te richten op schilderen en lesgeven. Bezig zijn met kleur, licht. Voor mij betekende dit mezelf mogen zijn – zonder censuur.

Maar, bij het eerste business coachings traject wat ik volgde, werden mijn hart en ziel geraakt door mijn collega’s. Prachtige, waardevolle mensen. Die net als ik worstelden met een gevoel van “anders” (lees: niet goed genoeg) zijn. en moeite hadden met de basis van hun bedrijf.

Ik zag, dat een aantal van mijn collega’s vol goede moed met de opdrachten aan de slag gingen. Beschrijf je doelgroep, je ideale klant, wat is je aanbod. En ze konden er niet bij, geen idee. Of teveel ideeën. Op dat moment richtte ik mijn bedrijf nog niet op ondernemers … maar mijn hart ging uit naar de worstelingen. Vooral omdat mijn intuïtie zei dat ze de stappen wel konden nemen, zodra ze dichter bij zichZelf zouden komen. Dichter bij hun bezieling. Met een aantal van hen ging ik aan het werk. 

En wat blijkt, de fluistering van mijn ziel had gelijk. Want deze spirituele ondernemers of Lichtwerkers waren met een sterke levensmissie geboren. En hebben een verbinding met zichZelf en hun missie nodig, om te kunnen Doen wat ze komen doen.  Sterker nog, ondernemers zoals wij moeten onze roeping volgen om gelukkig te zijn. We putten onszelf uit wanneer we die niet vinden en “zomaar” wat doen. 

Transformatiecoach voor spirituele ondernemers

De transformatiecoach in mij werd wakker. en daar ben ik nog steeds dankbaar voor. Mijn bestemming heeft mij gevonden. toen ik dit het minst verwachtte … met geen seconde spijt!

Want de spirituele ondernemers en Lichtwerkers met wie ik nu werk delen mijn diepe verlangen om écht zichzelf te kunnen zijn in hun werk. En eigenlijk is verlangen nauwelijks het juiste woord, weet ik nu.  Omdat wij als spirituele ondernemer of Lichtwerker met een sterke levensmissie geboren zijn, moeten we deze volgen om gelukkig te zijn. We putten onszelf uit wanneer we die niet volgen. . 

O ja. Roze is nog steeds een speciale kleur in mijn leven. Nu ben ik me er van bewust dat het mij, samen met de kleur paars, herinnert aan mijn spirituele thuisbasis. En ook mijn heimwee is verdwenen, nu ik als transformatiecoach samenwerk met mijn spirituele thuis en geleidegidsen.

 

Volg mij op Social Media:

Hoe klanten mij ervaren

Complimenten voor jou en jouw begeleiding tijdens de training.  Ik ben zo blij met je! De wijze waarop jij er bent en sturing geeft. Zo rustig, respectvol en met Liefde. Nogmaals dank je wel.

Marieke N., 59

Meridiaan- en chakra healer

Wil jij ook jouw echte missie vinden?

Vraag dan nu mijn E-Book aan: Ondernemen vanuit je zielsmissie. In dit E-Book deel ik mijn inzichten met je, waarmee ook jij de volgende stap zet. In jezelf en met je bedrijf. Plus, je krijgt er een superfijne meditatie bij, waarin je een gevoel van thuiskomen ervaart. Daarnaast zorgt deze ingesproken meditatie voor een gevoel van innerlijke rust en focus – ongelooflijk belangrijk om jouw bedrijf tot bloei te kunnen brengen!