Jouw geleidegids of beschermengel is een spiritueel wezen, welke bij je is tijdens dit leven. 

Een onstoffelijke vriend, die je helpt om op ieder moment dat wij er voor kiezen, ons leven te verlichten. Een vriend die onvoorwaardelijk van ons houdt en ons inspireert om óók met deze liefde naar onszelf en ons leven te kijken.

Waarom is je geleidegids of beschermengel zo onmisbaar voor je zielsmissie?

” Voor je oordeelt over iemand, loop een tijdje in zijn mocassins”.  Zo ongeveer gaat een Noord-Amerikaans Indiaans gezegde.

Oftewel: je kunt eigenlijk niet echt over iemand oordelen als je zijn leven, zijn manier van lopen op de aarde, niet kent.

De inheemse wijzen wisten dat een pad niet zomaar ontstaat. Een levensweg is er niet opeens. Die weg, die rijpt. Ontstaat stap voor stap, keuze na keuze.

Daarom is de reden van de loop of kronkeling van een pad niet altijd te zien aan de buitenkant. Soms zelfs niet eens direct te zien in je eigen leven. Dan hoop je in een gunstig geval om na dit leven, in een ruimer bestaan, meer inzicht te hebben.

Kijken met de ogen van je ziel

Maar, wil je wel tijdens dit leven meer inzicht? En helderheid, wat de diepere reden is van de kronkelingen of hobbels in jouw leven? En zoek je ook voor je bedrijf naar spirituele ondersteuning?

Wanneer we leren kijken met de ogen van onze ziel, kunnen we achter de oppervlakkige gebeurtenissen kijken en een glimp opvangen van de spirituele reden van een aantal ervaringen en thema’s. 

Maar als mens is dat niet altijd zo gemakkelijk. Ons voelen en denken loopt soms door elkaar. Of we voelen zoveel … of juist weer heel weinig wanneer ons iets intens pijn doet.

Hulp onderweg

Dus gelukkig, naast ons loopt een geleidegids of beschermengel. Een spirituele gids, niet gehinderd door een menselijk lichaam. Want zeker, een mensenlichaam is een zegen en geeft de meest bijzondere en soms schitterende ervaringen. Maar voor mij, is het tegelijkertijd vaak een belemmering geweest. Het leren omgaan met dit lichaam. De emoties kunnen bevatten. Leren zien welke gedachten mij dienen en welke niet. Al met al een hele klus.

Temidden van die klus, is het een verademing om op sommige momenten gewoon stil te kunnen gaan zitten. Innerlijk niets meer te moeten. Eenvoudigweg openstaan en de warme aanraking van mijn gids ervaren, helpt me om mijn ziel te ervaren. en weer te weten dat ik meer ben dan de mens in mijn dagelijks leven. Veel en Veel meer!.

Want dan, is er een zacht en diepdiep weten, dat alles goed is en zal komen. Een Weten, dat hoe bizar het leven er soms ook uit ziet, er altijd een vervolgweg is die net wat lichter oplicht dan alle andere wegen.

Op deze momenten, mogen we simpelweg ervaren dat er iemand is die er altijd in liefde is. Een dierbare vriend, onvoorwaardelijk in liefde, bemoediging, hoop, vertrouwen. Altijd. No matter what.

Wanneer ik dit voel, roert het me altijd tot tranen. In het diepst van de strijd is de opluchting het grootst bij zoveel liefde en verbinding. Zachtheid, tot in de meest oneindige macht.

Oordeel en Pijn

Herken jij het, die impulsen van oordeel? Pijnlijk harde kritiek, op een ander of jezelf. Gedachten die vinden dat je niet goed bent, niet genoeg doet of gedaan hebt?

Gelukkig. Ook naast jou, loopt een geleidegids of beschermengel. Een liefdevol wezen. Zonder menselijk lichaam maar met een Ziel, net als jij. Misschien ken je hem/haar al. En misschien, misschien lopen er zelfs wel 2, 3 of meer naast je. Voor je. Achter je. Waar jij die steun en liefde maar nodig hebt. Misschien ken je hem/haar al eeuwen, misschien pas wat korter. Maar altijd zal de Liefde en Stilte vertrouwd zijn. Je optillen naar een hoogte die net wat gemakkelijker is voor je. Een weg die net wat minder donker is en uiteindelijk zelfs stralend. Een weg die herinnert aan de prachtige Ziel die je vanbinnen bent!

Sprankjes Liefde en Vonkjes Hoop

Voel maar eens, heel stil. Is er ergens een zuchtje licht? Een sprankje liefde of een vonkje hoop? De zachte adem van je gids is subtiel. De warme handen nauwelijks voelbaar. Vaak meer een weten dan een fysiek gevoel.

Vraag dan maar eens zachtjes: Mijn dierbare gids. Wil jij me helpen, te weten dat je er bent? Zodat ik in mijn donkere of lichtgrijze momenten weer vertrouwen kan vinden. Diep vertrouwen dat welke weg ik ook ga, het leven goed mag zijn. Zodat ik weer durf te weten, dat ik onmetelijk mooi ben. Durf te weten dat mijn pad mij brengt waar ik wil zijn. 

Dat ik altijd en altijd en Altijd op weg ben naar daar, waar de kleur van mijn regenboog het meest helder straalt.