“Ik ben ook werkelijk toe aan een nieuw hoofdstuk in mijn leven” schrijft ze. “Maar ik word nog heen en weer geslingerd tussen wie ik wil zijn en mijn “oude” leven”.

Waar wil jij zijn, over een maand?

Ze reageerde op mijn evenement, wat deze zomer plaatsvindt. Met daarin een tekst, iets wat een eerdere deelneemster geschreven had.Dit is wat een eerdere deelneemster zei:

“Bij mij vond er al een grote belangrijke shift plaats na je eerste challenge. Het heeft mij geholpen de balans op te maken, mijn angst voor tekort los te laten en de stappen te nemen die hard nodig waren voor een nieuw hoofdstuk in mijn leven. Het resultaat liet niet lang op zich wachten. Een maand later bevond ik mij in een totaal andere energieI Hierbij hebben je fantastische meditaties mij ook heel erg geholpen om weer bij mijn zielskern te komen.”

En ik stelde de vraag: Wat zou jij willen bereiken, een maand na deze 4-daagse? 

Kadootjes

De antwoorden die ik van vrouwen krijg, zijn voor mij echte kadootjes. Want de openheid waarmee ze hun verlangen – en ook hun worsteling – delen. Zo ongelooflijk mooi.

En al helemaal omdat ik me nog goed herinner, hoe intens de strijd bij mij is geweest. Diep verlangen naar gelukkig zijn, naar een andere manier van leven.

Een leven, waarin ik tot bloei kon komen en me niet meer zo allerbelabberdst zou voelen.

Heimwee, angst en depressie

Want ik worstelde jaren en jarenlang met van alles. De zachte pijn van heimwee, was er vrijwel altijd. En de angst en depressi, kwamen vooral op wanneer ik een tijdje de moed had gehad om volop voor mijn leven te gaan. En daarna uitgeput neerviel. Ik had me aangepast, geprobeerd het beste van het leven te maken.

En bovenal had ik geprobeerd me aan te passen. Mijn zelf op te rekken, zodat ik in ieder geval een “beetje” normaal zou lijken. Om niet meer continu het gevoel te hebben dat ik hopeloos faalde en diepgaand tekort schoot.

Mijn eerste Blog

Alweer een heel aantal jaren geleden schreef ik korte stukken, mijn eerste Blogs. Ik had ergens een gratis manier gevonden om mijn schrijfsels ergens te plaatsen. Op een opgeleukte manier. Het zag er direct heerlijk professioneel uit, ik voelde me zo trots als een pauw.

Yes, ik had het gedaan. Datgene wat mijn hart zo beroerde? Ik had het gewoon opgeschreven en gedeeld met de wereld. Met iedereen, die het maar tegenkwam.

Natuurlijk waren dat er niet zoveel, want met marketing of eene chte business durfde ik me nog niet bezig te houden. Maar, het gevoel was goed! 

De Bevrijding van het Hart – een BitterZoete reis

Bitter, de diepdonkere momenten van eenzaamheid, boosheid en angst. De gevoelens van verdriet en wanhoop soms nauwelijks nog te dragen. De pijn vanbinnen, onmetelijk groot. Het grijpt je bij je keel. Scheurt je hart aan duizend stukken of walst het zo plat dat alle gevoel onmogelijk wordt.

Zoet, de momenten van licht en lucht. De opluchting dat de nacht weer voorbij is, bijna niet te bevatten. Het geluk wanneer je weet dat alles goed is. Je dacht dat je dood ging vanbinnen, maar je leeft! Je leeft meer dan je ooit hebt gedaan.

De bevrijding van je Hart is als een slapend been dat wakker wordt. Het tintelt, voelt raar, alsof het nauwelijks nog bij je hoort.

Soms wil je liever dat je Hart weer gaat slapen. Dat alles weer rustig wordt, zoals vroeger. De reis lijkt te zwaar en je zou willen dat je de hoop verloor. En gewoon kon opgeven.

Je Ziel echter, die laat je niet gaan. De zachte stem diep in je roept: “Kom, je kunt het. Je kunt het Echt!”

Je Ziel, ze zit op een bankje. Het bankje van Dankbaarheid. En ze wenkt: Kom, kom naast me zitten. We kijken samen naar de zon, hoe die ondergaat en weer opkomt. De zon die een verhaal vertelt, van het donker en het licht. De zon die je laat zien, hoe donker de nacht ook was, het innerlijk stralend Licht komt vroeger of later weer op. De zon die je laat zien dat wat er ook gebeurt, jij in je Hart altijd Stralend bent – en altijd weer opkomt. 

De intensiteit van het Leven

Wanneer ik dit terug lees, raakt het me opnieuw. Bijna alsof het iemand anders was, die dit ervaren heeft. En voel ik een intense, diepe compassie voor haar. Een diepe compassie die mij voortstuwt om te blijven werken met andere vrouwen die deze allesverterende pijn her-kennen. Omdat ik nu weet, dat het anders kan. Dat er hoop is, hoe lang het ook lijkt te duren voordat het nieuwe hoofdstuk werkelijk begint.

Want de intensiteit van ons leven, kan ons soms bijna doen knakken.we voelen zo diep, het lijkt soms teveel.

Maar dat diepe voelen, dat doen we niet “zomaar”. Dat heeft een reden. En een goede reden. Maar dat goede gaan we pas voelen als de pijn zachtjes lichter wordt. getransformeerd. De nieuwe bladzijde lonkt niet allen maar – hij slaat heel voorzichtig om.

Dankbaar voor het werk dat ik doe

Wanneer ik dit teruglees ben ik extra dankbaar voor het werk dat ik doe. Dat ik met prachtige vrouwen mag werken, die door de pijn soms hun eigen Schoonheid niet meer zien.

Net als ik, nog maar een aantal jaren geleden. 

Dankbaar ben ik ook, dat mijn lijden niet voor niets is geweest. Het heeft me gelouterd. Een ouderwets woord, maar ik vind even geen ander. Want het heeft me uiteindelijk Lichter gemaakt. Op een manier die geen zinnig mens bewust zu kiezen.

En toch, heeft mijn zinnige Ziel hier wel bewust voor gekozen. Mij in dit leven geleid tot een krachtige grote schoonmaak. Een schoonmaak van pijn die ik eeuwenlang verzamweld had.

Omdat het tijd is voor een nieuwe bladzijde. Niet alleen voor mij, maar voor de hele Mensheid. We mogen met ons allen Lichter worden. En weer gaan leven vanuit de Liefde die we zijn!

Spirtuele Open Dag op 11 Oktober 2020

Tijdens deze open dag kun je persoonlijk kennismaken met het lesprogramma van de Spirituele Transformatie Academie.

We hebben twee lezingen voor je van 30-45 minuten

1) Herken je spirituele talenten
2) Ben ik een Lichtwerker?

Daarna of daarvoor kun je persoonlijk kennismaken met Iris en een aantal studenten. Een ontspannen samenzijn, onder het genot van een kop thee of koffie.

Je bent van HARTe Welkom! Meld je hieronder direct en Gratis aan.

Kun je deze dag er niet bij zijn? Geef je alvast op voor een volgende dag, dan ontvang je de gegevens zo snel mogelijk.