Al scrollend op de tijdlijn van Facebook blijft mijn oog stil staan om te lezen. Wat ik lees raakt me. Bam! En ik vraag me af: “moet ik nu wel of niet protesteren? Wat zou hierin mijn spirituele taak zijn?

Soms vraagt de tijd waarin we leven, een keuze van me. Tenminste, zo lijkt het. Want er gebeurt van alles om me heen – terwijl mijn innerlijk stil blijft.

Het voelt nog steeds wat bizar, wanneer de hele wereld zich bezig lijkt te houden met actuele zaken en ik niet zo goed weet wat ik hierin zou moeten doen. Want ja, ik voel en weet me verantwoordelijk voor mijn leven en mijn keuzes. Maar ik voel niet altijd de reactie op gebeurtenissen in die wereld, welke lijkt te horen bij een verantwoordelijk en bewust leven.

Moet ik nou wel of niet protesteren?

De post die ik vanochtend op social media las, ging over een demonstratie. Een actie van protest tegen een bizarre, mogelijke regeringsactie. Ja, zeker, wanneer ik lees over die actie dan roept dit verbazing op en ongeloof. Het zou toch niet?

Ook bij mij schiet heel even een gevoel van angst omhoog. Wat zou dit betekenen voor de wereld – voor onze wereld? Ik ben geneigd om mee te moeten protesteren, samen met de mensen die ook “tegen” zijn.

Terwijl ik daar over mijmer zie ik ook, dat het lijkt op het kiezen tussen twee angsten. De angst voor een pandemie heeft bij de mensheid het verlangen naar extreme maatregelen uitgelokt. En de angst voor de maatregel lokt weer intense protesten uit. Een gevecht tussen twee angsten – daar kan geen winnaar tussen zitten!

Wat zou Liefde nu doen?

Wat zou Liefde nu doen? Vraagt mijn hart zich af. En dan wel te verstaan, mijn gevoel van Liefde.

Want de liefde van de 1, is niet zoals de liefde van de ander.

De afgelopen week hadden we het in de Facebook “SoulShine community” over beroemde Lichtwerkers, die eerder geleefd hebben.

Want voor mij voelt de verbinding met vrouwelijke Lichtwerkers, ook al hebben ze in andere tijden geleefd, zo ongelooflijk krachtig.

Iedere dag leer ik zoveel van mijn klanten. De manier waarop zij Licht zijn en prachtige dingen doen in de wereld.

En zo leer ik ook iedere dag van mijn spirituele Gidsen, Lichtwerkers zonder fysiek lichaam. Die samen met mij mijn wereld beetje bij beetje ietsje Lichter helpen maken.

 

Een netwerk van Licht – door de tijd heen 

Samen met mijn spirituele Gidsen en zielenfamilie, reis ik graag. Energetisch. Reizen naar een dimensie van Licht, waar ik samen met mijn Draken Gids soms door de tijd lijk te zweven.

En in die tijd, is het soms donker. En soms Licht. Maar, hoe donker of Licht het er ook is – altijd zijn er Lichtwerkers. Mensen met een grote dosis Licht in hun ziel, die met dat Licht prachtige dingen doen.

Bij deze Lichtwerkers, daar voel ik me Thuis. Ook al is hun leven soms zoooo anders dan het mijne. En is ook hun taak, hun zielsmissie zo ongelooflijk anders.

De krijger van het Licht

Zo is daar Jeanne D’Arc. Een immense kracht in een jong vrouwenlichaam. Onvermoeibaar. Onwankelbaar. Vertrouwend op de stem van Liefde die ze hoorde. Een rotsvast vertrouwen in God en het Goddelijke. Zo rotsvast, dat ze ten strijde trok. Met een kracht die de Engelsen uit Frankrijk deed verdwijnen.

Zij moest protesteren tegen de overname van haar land. Omdat iets in haar zij, dat dit haar taak was. De reden, waarom zij was geboren. Ze móest, of ze dit als mens nu wilde of niet 

En ze moest niet alleen  – ze deed het ook! Haar onwankelbaar vertrouwen in de visioenen welke ze had, maakte het onmogelijk mogelijk. Ze leidde een leger en veranderde het verloop van de Franse geschiedenis begin 1400.

De Dame van het innerlijk leven

En dan is daar in Spanje, begin 1500, een andere Dame. Een Lichtwerker, net als Jeanne. Ze stond, voor de Liefde in haar hart.

Maar die Liefde, die vroeg van haar heel iets anders. Het was haar missie om de antwoorden in zichzelf te vinden en ook anderen te leren dit te doen. Zonder uiterlijke strijd, keer op keer de aandacht naar binnen richten en de overwinning dáár vinden

Teresa van Avila. De Heilige Teresa. Haar naam is misschien iets minder bekend bij de meeste mensen. Terwijl ze met haar leven en werken zeker zoveel impact heeft gehad als Jeanne. Ze schreef boeken, die een richtlijn voor de kerk werden.

Ze onderwees haar Zusters van het Karmelietenklooster, om de verbinding met hun ziel te maken. Om zo ook hun eigen antwoorden innerlijk te vinden en hierop te leren vertrouwen. Teresa leerde hen de waarde van meditatie, bekend met de spirituele rijkdom welke we in ons innerlijk kunnen vinden wanneer we ons daarop blijven richten.

 

Wat echt en eeuwig is, leeft voort

Hoe gaaf is het om te zien, tenminste voor mij is dat gaaf, dat er door de tijd heen al zoveel vrouwelijke Lichtwerkers hebben geleefd. Het netwerk van Licht dat wij als lichtbrengers vormen is niet alleen in deze tijd op aarde, maar ook nog eens dwars door alle tijd heen.

We zijn er altijd al geweest. En ja, dat liep niet altijd goed af. Ook Jeanne D’Arc werd ter dood gebracht, als straf voor haar strijd.

Maar de ziel van Jeanne, die werd niet gedood. Nooit. Dat is namelijk Godsonmogelijk.

Alles in ons wat echt een eeuwig is, dat leeft voort. En ook de missie die zijn volbracht heeft, staat in haar ziel gekerfd. En staat als het ware in ons netwerk van Licht gegrift. Zodat andere vrouwelijke Lichtwerkers in een andere tijd door haar geïnspireerd kunnen worden.  Of, door de boodschappen van de Heilige Teresa geraakt kunnen worden

Want welke van de 2 ons het meeste aanspreekt heeft onder andere te maken met het type Lichtwerker wat wij zijn.

Wel of niet protesteren – welk type Lichtwerker ben jij?

Want net zoals er verschillende type mensen zijn, zijn er verschillende type Lichtwerkers.

De 1 doorbreekt gebaande paden en maakt het verschil door de uiterlijke strijd aan te gaan. Op de barricades, luid en duidelijk haar mening verkondigend.

Een ander gaat naar binnen en vecht met haar innerlijke demonen. Haar werk is als eerste innerlijk – en van daaruit verlicht zij de wereld.

Het 1, is niet beter dan het ander. Het is gewoon anders. En beide nodig, in het spel van het leven.

Sisterhood of the Rose

Want samen helpen wij de wereld beetje bij beetje wat Lichter te worden. Helpen wij het bewustzijn te groeien en bewust te Zijn.

En dit, dit doen we al eeuwen en eeuwen.

Daarom hebben veel vrouwelijke lichtwerkers ook het gevoel dat ze elkaar al kennen. Ooit hebben we misschien al samen geleefd en gewerkt. Als Priesteres, als Heler, als Amazone, als Sjamaan of als Strijder voor het Licht.

Samen zijn we als een soort van zusterschap, die elkaar altijd zal steunen. En her-inneren, aan ons innerlijk Licht en ook om te zijn wie we werkelijk Zijn.

Want omdat we elkaar al zo goed kennen, voelen we onbewust dat we helemaal mogen zijn wie we werkelijk Zijn. Mogen we onze beschermlagen en maskers langzaam laten zakken, zodat ons diepste Licht tevoorschijn kan komen.

Wel of niet protesteren – wat is jouw spirituele taak?

En als zusterschap maakt het eigenlijk ook niet zoveel uit, wie er protesteert en wie in liefde aanschouwt en vergeeft.

Beide doen ertoe en zijn belangrijk. De ene spirituele taak is niet groter of belangrijker dan de andere. Het is anders – en dat maakt ons samenzijn met andere Lichtwerkers zo prachtig en krachtig.

We zijn met elkaar als een Regenboog van het meest krachtige Licht. Ieder in haar eigen kleur – en zowel apart als samen adembenemend mooi.

En als je dat weer weet, vanuit het diepst van je ziel? Dan durf je in ieder moment te voelen, wat jij vandaag mag kiezen. Protesteren. Of niet.

 

P.S.  Ben je klaar voor actie en wil je ontdekken hoe jij kunt leren luisteren naar de signalen van je ziel?

Meld je gratis aan bij de SoulShine community. De community voor vrouwelijke Lichtwerkers en (aanstaande) spirituele ondernemers. Een superfijne groep geïnspireerde Lichtwerkers, met hun hart op de juiste plaats. Ik deel hier mijn tips met je en geef regelmatig een FB live video over een belangrijk onderwerp. Ik zie je daar!