Zelf expressie kan je helpen helen. Gelukkig en gezond te zijn. Daar zijn inmiddels al heel wat onderzoeken naar gedaan. Die onderzoeken intrigeerden me, het bevestigde wat ik zelf ook ervaren heb. Maar het leek, alsof ik er iets in miste. Iets wat het mij in 1 beeld duidelijk konmaken … wat doet die Zelf Expressie nu precies met me?

Toen ik me hierop afstemde, zag ik een beeld. Een beeld, waar ik je graag mee naartoe neem. Omdat ik verwacht dat het jou ook zonneklaar zal maken, waarom je zo graag creatief bezig bent …. of wilt worden!

Want stel je maar eens voor. Wanneer je creativiteit niet kan stromen, is het als een fontein in je voortuin die stil staat. Een fontein die ooit nog rijkelijk stroomde en nu … stil staat.  Stil, midden in een waterbak. Je kent ze wel, die prachtige waterbakken. Vol gestrooid met allerlei geluksmuntjes.

Muntjes … goud of donker

Jaar in jaar uit gooien mensen hun muntjes in de bak. Sommige muntjes zijn goud, ze stralen je tegemoet en maken je blij. Andere muntjes zijn oud, diep en donker. Ze raken de diepe donkerte in jezelf, je weet even niet meer waar je bent en wat je hier eigenlijk wilde.

Op een dag raakt de waterput vol. De put mag gereinigd en geleegd. En … hoe fijn! Daar is een vriendelijk mens, een reddende engel of zomaar een voorbijganger, die je helpt om hem schoon en leeg maken.

Tijdens dat leegmaken merk je opeens, dat de fontein in het midden meer is dan een leeg ornament.  de stilstaande fontein is niet wat het al jarenlang lijkt. Maar die stilstaande fontein bevat verborgen of zelfs ongebruikte kanaaltjes waardoor vrolijk water kan spetteren.

Een reddende engel

Dat het water nu niet spettert, is niet omdat de fontein dit niet zou kunnen. Maar, de kanaaltjes zijn gewoonweg wat verstopt. Al zolang niet meer gebruikt. En gelukkig, de reddende engel helpt je de gaatjes schoon te maken. De doorgangen weer vrij te spoelen, zelfs die kanaaltjes waarvan je vergat dat ze er waren!

Het water begint te stromen, het staat niet langer meer stil. Het water stroomt. Stroomt door de fontein naar buiten, op de meest schitterende manier. Het water spettert vrolijk. En spat. Maakt zachte geluiden van plezier en af en toe een regenboog.

Zelf expressie reinigt

En weet je. Zelf Expressie doet hetzelfde voor jou. Voor  je lichaam, hart en ziel. Want het reinigt de kanaaltjes in jou, die door een lang en serieus leven wat verstopt zijn geraakt. Misschien zelfs  wat zwaar zijn geworden.

Mensen hebben jaar na jaar een duit in het zakje gedaan bij je. Sommige waren prachtig en goud, je lichtte ervan op. Andere bijdragen waren donker en verdrietig. Het maakte je gemoed elke keer een beetje zwaarder.

Maar dan. Dan komt het moment, dat er genoeg muntjes gevallen zijn in je. En eindelijk. Het mag. Je mag geholpen worden, al het oude te helen. Zodat dat wat kan stromen weer schoon en toegankelijk wordt.

Innerlijke rust

Er komt rust in je lijf en leven, je krijgt spontaan weer zin in het leven.

JeZelf gaan uiten. Iets moois vormgeven in je leven. Zelf expressie helpt je om de doorgangen vrij te maken en te houden. De flow vrijelijk te laten spetteren en spatten, vrolijk te gaan stromen. En die flow, is jouw flow. Het past helemaal bij wie jij bent en kunt zijn.

En dan, ja dan blijkt je lichaam meer te zijn dan een leeg ornament. Jouw lichaam helpt je, om jeZelf te laten zien en prachtige dingen vorm te geven, zoals alleen jij dat kunt! Je lichaam is als die fontein. Met verborgen en misschien wel nooit gebruikte kanaaltjes. Die eindelijk kunnen gaan doen waarvoor ze gemaakt zijn. Schaamteloos en blij.

Alles in jou en je leven stroomt

En het stromen zelf is al als een enorm cadeau van het leven. Het maakt je dankbaar, je hart spat soms bijna uit elkaar.

Maar, er kan nog meer bij. Want. terwijl je stroomt als een Fontein van creativiteit en vreugde, merk je dat de muntjes die mensen naar je gooien, niet meer in je waterbak terecht komen. Je ziet ze gooien, maar het raakt je niet meer. Omdat het water van jouw creatie zo gul en overvloedig stroomt, dat er geen muntje meer bij kan of hoeft. Het water van jouw Fontein stroomt zelfs over … en voedt daarmee jou en je hele omgeving!

Enthousiast geworden? Kijk dan nog even mee. Naar een gesrpek over ziele-talenten, onder het genot van een korte, ontspannende en inspirerende schildersessie